Sivas’ta son 3 gün içerisinde koronavirüs vakası tespit edilmedi
Sivas Valiliği, şehirde son 3 gün içerisinde koronavirüs hadisesine tesadüfülmediğini belirtti. Sivas Valisi Salih Ayhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ulusumuzun çoğunluğu ihtiyatlara uymakta. Son 3 gün içerisinde hadise olmaması da bunun en somut göstergesi” dedi.
Sivas’ta son 3 gün içerisinde yeni tip koronavirüs Kovid-19 hadisesine tesadüfülmediği bildirildi.
Sivas Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şehirde son 3 günde koronavirüs hadisesine tesadüfülmediği belirtilerek, “Milletimizin çoğunluğu temkinlere uymakta. Son 3 gün içerisinde hadise olmaması da bunun en somut göstergesi. Bayağılaşma için sunduğunuz katkılardan dolayı tüm Sivas ulusuna teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
“SİVAS ELLERİNDE SAZIM ÇALINIR” TÜRKÜSÜ EŞLİĞİNDE KLİP HAZIRLANDI
Valiliğin, paylaşımında şehrin boş caddelerinde çekilen video klip de yer aldı. “Sivas ellerinde sazım çalınır” türküsü eşliğinde hazırlanan klip, kısa müddette büyük alkış topladı.

TÜRKİYE’DE SON DURUM
Türkiye’de 3 Mayıs tarihinde koronavirüs salgını sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 61 çoğalarak 3 bin 397’ye, hadise rakamı ise 1670 çoğalarak 126 bin 45’e yükseldi. Son 24 saatte 4 bin 892 birey rehabilitasyonu bitirilip taburcu oldu. Toplam iyileşen hasta rakamı ise 63 bin 151 oldu. Bin 424 hastanın rehabilitasyonu yoğun bakımda devam ederken 766 hasta ise solunum aygıtına bağlı gidişatta.
Kaynak: Anadolu Ajansı