Şehirden kaçıp köyüne yerleşen genç kadın, organik tarım hayalini gerçekleştirdi
Kent yaşamından bunalıp Aydın’daki köyüne dönmeye karar veren genç bayan, burada organik imale başladı. Devletin teşebbüsçülere sağladığı takviyeden faydalanan galibiyetli teşebbüsçü, uzun zamandır kurduğu huzurlu bir hayat hayalini asıllaştırdı.
Antalya’daki eğitimini bitirdikten sonra 8 yıl megakentte hayatını devam ettiren Seçil Apaydın, Aydın’daki köyüne dönmeye karar verdi. Devletin teşebbüsçülere sağladığı dayanaktan faydalanan Apaydın, burada hemcinslerine misal olacak biçimde organik tarım imaline başladı.
KENT HAYATINI BIRAKIP KÖYE DÖNDÜ
Efeler ilçesine bağlı Umurlu-Kanyaşı Semtinde yaşayan 33 yaşındaki Seçil Apaydın, Akdeniz Üniversitesi Firma Fakültesi’ndeki eğitimini bitirdikten sonra Antalya’ya yerleşti. Turizm organizasyonu sektöründe çalışan ve bir yarıyıl kendi işini de kuran Apaydın, 8 sene sonra megakent hayatından usanarak köyüne dönmeye karar verdi. Hazırladığı projeyi Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı KKYDP kapsamında alakalı müesseseye sunan Kaya, hibe takviyeyi almaya hak kazandı. Köydeki arazisinde organik domates, çilek ve pitaya üretmeye başlayan Apaydın, hemcinslerine misal olmayı muvaffak oldu.
DEVLET YARDIMIYLA HAYALİNE KAVUŞTU
Megakentte yaşadığı yarıyıllarda hep natürel hayatın hayalini kurduğunu belirten Seçil Apaydın, “Devletimizin genç teşebbüsçülere sağladığı bu ihtimalle hayalimi kurmayı muvaffak oldum. Beni görüp bu işi yapmak isteyen çok bayan var ama beceremeyeceklerini düşündükleri için korkuyorlar. Gelip yapsınlar. Natürel hayatı ve tarımla uğraşmayı beğeniyorum. Memleketimizin kalkınması için böyle bir işe giriştim ve şuan çok mutluyum” dedi.

“ÜRETEN ÇİFTÇİ BAŞ TACIDIR”
Vazife yaptığı tüm ilçelerde zirai yapımın geliştirilmesine müteveccih projeleri ve çiftçilere olan düşkünlüğü ile tanınan Efeler Kaymakamı Cemal Şahin de, misal kadın teşebbüsçü Seçil Akdeniz’i yapım yaptığı arazisinde ziyaret etti. Şahin, insan yaşamının devamı için havadan sonra su ve besine lüzum olduğunu belirterek; “Yapım olmazsa yaşam biter. Üreten çiftçimiz baş tacıdır” dedi.
Kaynak: İHA