Şanlıurfa Valisi: Yardım kuyruklarındaki yoğunluğun önüne geçemiyoruz
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erim, 1,5 milyon insanın takviye aldığı şehirde Posta Ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü gişelerinden 22 personelle günde 5 bin operasyon yapıldığını ve 300 bin şahsın kuyrukta beklediğini belirtip “Bu yoğunluğun önüne geçemiyoruz” dedi.
Şanlıurfa’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca lüzum sahiplerine yapılan bin liralık nakdi takviye ve öbür operasyonları asıllaştırmak için Posta Ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü şubesine dönüştürülen Gazi Ortaokulu’na gelenler, sosyal mesafe kaidesine uymadan uzun kuyruk oluşturdu. Kalabalıkta dip dibe sıranın kendisine gelmesini bekleyenler, polis ve misyonluların sosyal mesafe ihtarına da aldırış etmedi.
VALİ TAHLİLDE BULUNDU
Koronavirüs salgınına davetiye çıkaran görüntülerin yaşandığı mekteplerde tahlilde bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yoğunluğu eksiltmek ismine Posta Ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünden dayanak personel arz ettiklerini söyledi.
2,5 MİLYONLUK ŞEHİRDE 1,5 MİLYON TAKVİYE ALIYOR
Kuyrukta bulunanların çoğunluğunun elektrik faturası yatırmak için beklediğini ifade eden Vali Erin, şöyle dedi: “Koronavirüs salgınının ülkemizde ve Şanlıurfa’da görülmeye başlamasıyla beraber tam önlemlerimizi aldık. Ancak Türkiye’nin en kalabalık kentlerinden biri olan ve popülasyonu Suriyelilerle beraber 2,5 milyona tekabül eden şehrimizde takribî 1,5 milyon dar kazançlı ailelerimiz bulunmaktadır. Bunlar takviye almak ve en ehemmiyetlisi DEDAŞ faturalarında gecikme ve faizlerinin işlenmemesi, elektriklerinin kesilmemesi için kuyruklata bekleyen yurttaşlarımız bulunmaktadır. Pandemi sürecinde bunların borçlarının ertelenmesi ve taksitlere dağılınması için alakalı bakanlıklarla ve DEDAŞ yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde bir netice alamadık.

“BU YOĞUNLUĞU ÇÖZMEDE ZORLANIYORUZ”
Her gün 300 bin ortamında yurttaşımız harekât yapmak veya takviye almak için kuyrukta ve çarşılarda bulunuyor. Posta Ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde yaşanan yoğunluğun eksiltilmesi için mektepleri faaliyette koyduk ancak bu da meseleyi çözmedi. Fazla personel isteğimizle Posta Ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü şubelerinde misyonlu rakamı 22’ye çıkarıldı ve günde 5 bin harekât yapılıyor. Yeniden kolluk güç sayımızın eksikliği sebebiyle yaşanan bu yoğunluğu çözme evresinde zorlanıyoruz.”
Kaynak: DHA