Maske satışının başlama tarihi, fiyatı ve maskelerin nerelerde satılacağı belli oldu!
Ticaret Bakanlığı maske satışının detaylarına söyledi. Cerrahi maskeler, adedi en fazla 1 lira olacak biçimde satışa sunulacak. Bu maliyetin üzerindeki satışlar “fahiş maliyet” olarak değerlendirilecek. Satışların başlama tarihi ve satış yeri de duyuruldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maske satışının yine başlayacağına söylemişti. Dünkü söylemesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da satışla alakalı ayrıntıların bugün Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulacağını bildirmişti.
Ticaret Bakanlığı’ndan beklenen söyleme geldi. Maske satışında tavan maliyet 1 TL oldu.
İşte o söyleme;
Aşinayı üzere, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından salgınla gayrette olağanlaşma takviminin söylendiği, 4 Mayıs 2020 tarihli Kabine Buluşması sonrası alınan kararlar çerçevesinde cerrahi maskelerin perakende satış noktalarında satışı muhtemel hale gelmiştir.
Bu çerçevede marketler, eczaneler, tıbbi aygıt satışı yapan medikal işletmeler ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir. Niyetimiz en yaygın ağ ile yurttaşlarımızın en süratli ve basit bir biçimde cerrahi maskeleri temin etmesini sağlamaktır.
Cerrahi maskeler, adedi Katma Değer Vergisi dâhil en fazla 1 bir Türk Lirası olacak biçimde harcayıcılarımıza satışa sunulacaktır. Bu maliyetin üzerindeki satışlar “fahiş maliyet” olarak değerlendirilecektir.
Bu kapsamda, 8 Mayıs 2020 tarihi haysiyetiyle ilk etapta, salgının en yoğun görüldüğü İstanbul’da, akabinde megakentlerden başlamak üzere süratli bir biçimde öbür şehirlerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir.
Cerrahi maskeler ilk etapta standart 50’li kutular halinde satışa sunulacak olup, önümüzdeki haftadan itibaren maskelerin 10’lu standart kutular halinde de satışa sunulması çalışmaları devam etmektedir.