Koronavirüs salgınını önemsemeyen İngiliz milleti, güneşli havayı görünce dışarı akın etti
Koronavirüs salgınında 20 bin insanın hayatını kaybettiği İngiltere’de halk, güneşli havayla birlikte dışarı çıktı. Parkları ve bahçeleri dolduran halk; çimenlere uzandı, banklara oturdu ve bisiklet sürdü. İngiliz halkının hareketleri “Bu kadar sorumsuzluk olmaz” dedirtti.
İngiltere’de yeni tip koronavirüs Kovid-19 sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 20 bini geçerken bazı şahısların hükümetin caddeye çıkılmaması güzergahındaki nasihatine uymadığı görüldü.
Başşehir Londra‘nın Saint James Parkında güneşlenenlerin ve dolaşanların olduğu görüldü. Polis ekipleri ise devriye dolaşarak bu şahısları uyardı.
İNGİLTERE’DE SON DURUM
İngiltere’de, yeni tip koronavirüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı son 24 saatte 813 çoğalarak 20 bin 319’a yükseldi.
Sağlık Bakanlığından yapılan söylemeye göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı 19 bin 506’dan 20 bin 319’a, olay rakamı da 4 bin 913 çoğalarak 148 bin 377’ye çıktı.
Son 24 saatte 23 bin 115 bireye daha test yapıldı. Test yapılan toplam şahıs rakamı 517 bin 836’ya, tekerrürlerle 640 bin 792’e yükseldi.
Can kaybı rakamının 20 bini geçmesiyle hükümetin tanımladığı eşik de aşılmış oldu. İngiliz hükümetinin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance, “Süreç içinde 20 bin veya daha az şahsın can vermesi gidişatında iyi bir iş çıkarmış olacaklarını” söylemişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı