Gaziantep FK sahaya iniş tarihini tanımladı
Gaziantep Futbol Kulübü (Gaziantep FK) Asbaşkanı Müslüm Özmen, takımın 11 Mayıs’ta idmanlara tekrar başlayacağını duyurdu.
Özmen, yazılı söylemesinde, ülke olarak alıngan bir yarıyıldan geçildiğini ve yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgını sürecinin en başından bu yana insan sıhhatini ön tasarıda yakaladıklarını aktardı.
Pandemi sürecinde ekibin takribî 45 gündür idman yapamadığına dikkati sürükleyen Özmen, “Gaziantep FK İdare Heyeti olarak temel önceliğimiz, her zaman insan sıhhati olmuştur. Liglerin haziran ayının başında başlaması tasarlandığından, 11 Mayıs’tan itibaren futbolcularımızın ekip idmanlarına çıkması güzergahında karar aldık. Futbolcularımıza ve teknik kurulumuza da bu kararımızı öğrendirdik. En kısa vakitte tüm futbolcularımız Gaziantep’e gelip, çalışmalara başlayacak.” ifadelerini kullandı.
“14 gün süresince yurtlarda konuk edilecekler”
Liglere verilen ara sonrası ailevi nedenlerinden dolayı ülkelerine giden futbolcu ve teknik kurulun 1-2 gün içerisinde şehre döneceğini vurgulayan Özmen, şöyle devam etti:
“Aşinayı üzere Alexandru Maxim, Kana-Bıyık, Souleymane Diarra ve Günay Güvenç yurt dışında bulunan oyuncularımız. Kana-Bıyık ile Diarra, eşlerinin yakın tarihte doğum yapmasından dolayı, Günay Güvenç ise Almanya doğumlu olmasından dolayı ailesiyle beraber olmak istediğini ifade ederek iznimiz istikametinde gittiler. Romanya’da bulunan futbolcumuz Alexandru Maxim, teknik direktörümüz Sumudica ve teknik kurulumuz da ülkelerine gitmişlerdi. Kendileri ülkemize gelecekler ve legal prosedürlerle beraber karantina sürecinin ardından çalışmalara katılacaklardır. Yurt dışında bulunan futbolcularımız, teknik direktörümüz Sumudica ve dayanakçıları, önümüzdeki 1-2 gün içerisinde ülkemize dönecekler. 14 gün süresince yurtlarda konuk edilecekler.”
Bu süreçte karantinaya girecek oyuncular ve teknik kurulun en iyi koşullarda ağırlanacağından kuşku dinlemediklerini de dile getiren Özmen, “Bu 14 günlük karantina süreci, herkesin bildiği gibi futbolcu için gerçekten çok uzun bir zaman. Umut ediyorum ki kaldıkları etraflarda da fertsel çalışmalarını sürdürebilecekleri ihtimale sahip olacaklardır. Bu süreçte de hem personelimizle hem de idare heyeti olarak futbolcularımızın ve teknik kurulumuzun en sıhhatli şartlarda karantinayı atlatabilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diyerek laflarını bitirdi.