Evde kendiliğinden çıkan yangınlar anne ve kızını endişelendiriyor
Konya’da, eşinden boşanan ve kızı Duha Aslantaş ile beraber yaşayan Hatice Aslan’ın, evindeki eşyalar iddiaya göre kendiliğini alevleniyor. Aslan “Ne yapacağımızı afalladık, yetkililer bize bir takat bulsunlar” diye seslendi.
Hatice Aslan’ın kızı Duha Aslantaş ile beraber yaşadığı merkez Meram ilçesi Ayanbey Mahallesi’nde bulunan tek katlı konutta iddiaya göre eşyalar kendiliğini alevleniyor. Yaşananları anlatan Hatice Aslan, eşyaların kendiliğinden neden alevlendiklerini öğrenmediklerini söyledi.
“SABAHA KADAR YATMADAN YANGIN ÇIKARSA DİYE BEKLİYORUM”
Eşyalar alevlendiğinde kendi ihtimalleriyle alevleri söndürdüklerini ve bir kere itfaiye çağırdıklarını ifade eden Aslan, yanan eşyalarını da attıklarını belirtti. Sualin çözüme kavuşmasına istediğini belirten Aslan, şunları söyledi: “15- 20 gündür konutumuzda yangınlar çıkmaya başladı. Aniden yataklar, yorganlar, perdeler alevlenmeye başlıyor. Kızımın üzerindeki eşyalar yanıyor. Biz konuttayken yangınlar başlıyor. Biz ne yapacağımızı afalladık. Yetkililere dileniyorum. Bize bir takat bulsunlar. Biz bu konutta nasıl uyuyalım. Zati uyuyacak yatağımızda, eşyamız da kalmadı. Ben sabaha kadar yatmadan yangın çıkarsa söndürürüm diye bekliyorum. Her taraf böyle yandı. Yanan bir hayli eşyamızı çöpe attık. İş mi yapacağız, yemek mi yapacağız, yaşamımızı mı devam ettireceğiz öğrenmiyorum. Böyle bir konutta nasıl yaşayalım? Korkuyoruz ama gidecek bir yerimizde yok. Aldığım bin lira ücretle geçinmeye çalışıyoruz.”
Kaynak: DHA