CHP’li Özel, Amerika Birleşik Devletlerine yapılan dayanağa başkaldırı etti: Yurttaş maske bulamıyor, vicdan
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadele eden ABD’ye sağlık malzemeleri yardımı yapmasını hatalı bulduğunu ifade ederek, “Sağlık çalışanlarımız ve vatandaş maske bulamıyor, insaf” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri ve bazı ülkelere takviye malzemeleri yollamasını doğru bulmadığını ifade ederek tenkitler yöneltti.
Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; CHP’li Özel, salgının başladığı günden bu yana yurttaşın maskeye erişmekte eforluk sürüklediğini söyledi. Ardından da tepkisini şöyle sürdürdü:
“PYD’NİN BAŞINDAKİ BİREYE METHİYELER KUMPAS TRUMP”
“55 ülkeye ve Amerikan milleti ile sıhhatçilerine sevk edilen destekleri önem veriyoruz. Ancak bu takviyeyi yaparken, PYD’nin başındaki bireye ‘General Mazlum’ diye methiyeler kumpas, Fetullah Gülen’i tüm gayretlerimize karşın iade etmeyen, Cumhurbaşkanı’na yazdığı hakaret dolu mektupları cevapsız kalan Trump’a, bir de minnet ve şükran dolu mektup yazmak, bir naçarlığın sonucu olabilir. Bunu da anekdot ettik.”