Avrupa’nın kaybedeni Süper Lig oldu!
Araştırmalara göre Avrupa’daki dokuz büyük ligde en çok kıymet kaybını yüzde olarak Süper Lig yaşayacak.
687 milyon Euro’luk oyuncu bedeli olan Süper Lig, öngörüldüğü gibi 12 Haziran’da başlarsa bedeli 536 milyon Euro’ya -21.9 gerileyecek. Şayet lig iptal edilirse kıymet 485 milyon Euro’ya -29.4 kadar düşecek. Süper Lig’in ardından en büyük kıymet kaybını eksi 28.7’yle İspanya La Liga yaşayacak.
Dünyayı tesiri altına alan korona virüs pandemisi sebebiyle futbol dünyası büyük bir kasvet içerisinde. Maçların oynanmaması sebebiyle dünyadaki tüm kulüpler ve oyuncular parasal olarak kıymet kaybı yaşıyor. KPMG Football Benchmark da oyuncuların kıymet kaybı üzerinden liglerin ve kulüplerin kayıplarını inceledi. ‘Ligler bitirilmezse kayıp ne olur?’ ve ‘Ligler bitirilirse kayıp ne olur?’ senaryoları üzerinden yapılan araştırmada; Avrupa’daki dokuz büyük ligde en çok kıymet kaybını yüzde olarak Süper Lig yaşayacak.
La Liga’daki kıymet kaybı eksi 28.7
Şubat 2020’de 687 milyon Euro’luk oyuncu bedeli olan Süper Lig, öngörüldüğü gibi 12 Haziran’da başlarsa bedeli 536 milyon Euro’ya -21.9 gerileyecek. Şayet lig iptal edilirse bedeli 485 milyon Euro’ya -29.4 kadar düşecek. Süper Lig’in ardından en büyük kıymet kaybı İspanya La Liga’da olacak. Şubat 2020’de La Liga’da oyuncuların bedeli 6 milyar 664 milyon Euro’yken, ligin bitirilmesi halinde bu kıymet 5 milyar 395 milyon Euro’ya -19.0 gerileyecek. Şayet lig oynanmazsa oynayan oyuncuların toplam bedeli 4 milyar 748 milyon Euro’ya -28.7 kadar düşecek.
Barcelona kayıpta dorukta yer alıyor
Kulüpler bazında da dünyanın en kıymetli kadroları korona virüs sebebiyle kıymet kaybı yaşıyor. En büyük kıymet kaybı ise İspanyol devi Barcelona’da olacak. 1 milyar 136 milyon Euro’luk kadro bedeli olan Barcelona, La Liga bitirilse dahi kadro bedeli 903 milyon Euro’ya -20.5 gerileyecek. Lig iptal edilirse İspanyol ekibinin kadro bedeli 808 milyon Euro’ya -28.9 inecek.
.news-source-inlinemargin-bottom: 20px;color: #A1A1A1;font-size: 15px; line-height: 15px;margin-top: 2px;font-family: “Gilroy Black”,sans-serif; .news-source-inline span font-family: “Gilroy Bold”,sans-serif; color: #7F7F7F;KAYNAK: İHA